Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (2024)

Table of Contents
NOS en NPO verlagen tarieven voor uitzenden EK Voetbal op publieke schermen met ruim 75 procent Protestante Ruud Stoeten schilderde met woorden bij een katholieke krant en had een heilig vertrouwen in Maria Eiffeltoren duikt op langs de Waal in Nijmegen, een stunt voor Bennie Solo’s nieuwe zomersingle Advertentie Doodzieke voetbaltrainer Patrick (50) neemt afscheid van spelers: ‘Bedankt jongens, geniet van elke dag’ Wie o wie is de beste Arnhemse voetballer aller tijden? Misschien moeten we daar eens een verkiezing aan wijden ‘We moeten niet wéér een generatie wegjagen’: in dit dorp staat de ‘stille meerderheid’ op vóór woningbouwplannen In dit dorp strijdt de ‘bezorgde burger’ juist vóór woningbouwplannen: ‘Als basisschool verdwijnt is dat killing’ Advertentie 15-jarige jongen op pad met explosief materiaal: treinverkeer stil gelegd Streep door Parijs: olympische droom volleyballers definitief aan diggelen na kansloze nederlaag Voor de duidelijkheid: ik vergelijk Marjolein Faber niet met... Thibeau aan het Koningsplein in Nijmegen is dicht: dit is er aan de hand Witte rook voor Waterschap Rivierenland: Tanja Cuppen wordt nieuwe dijkgraaf Solide start voor Max Verstappen in Spanje: WK-leider nét niet de snelste in eerste training Georgina Verbaan kiest voor leven zonder relatie: ‘Zodat ik zelf even alles uitvind’ Drassige weilanden door vele regenval: Down The Rabbit Hole zet verkoop parkeertickets stop De vader van Arie belandde met zijn auto in het kanaal: ‘Na wéér een fataal ongeluk zeiden we: wéér die weg’ Nederlander (25) rookt vape in Transavia-toestel en wordt in Griekenland opgepakt: ‘Dit zie je niet vaak’ Komst van Taylor Swift in Londen wordt gevierd: militaire band brengt hit van zangeres ten gehore Ik, jong en onvervaard, durfde die uitdaging wel aan, vooral omdat hij zestig gulden per lesuur bood Rutte zwaait ‘met weemoed en emotie’ af bij zijn laatste ministerraad: ‘Ik heb alles gegeven’ Publiek niet welkom op Posbank tijdens NK wielrennen: hier moet je wél zijn tijdens dit kampioenschap Voor de beste televisie uit de test heb je niet eens een afstandsbediening nodig Op zoek naar de beste EK-beleving: 62 tv’s getest, dit is de beste Crowdfundingsactie voor visboer die na operatie wakker werd met dwarslaesie loopt storm: ‘Ik ben sprakeloos’ Vrachtwagen geladen met stenen rijdt van dijk in Aalst: ravage op de weg Boer Frank (31) baalt van opmars giftig kruid: ‘Wil niet dat mijn koeien ziek worden’ Richard de Mos hoort zo dadelijk oordeel in Haagse corruptiezaak, 5,5 jaar na de start van het onderzoek Richard de Mos en co vrijgesproken van omkoping in hoger beroep, wel veroordeling voor ‘lekken’ Richard de Mos en co vrijgesproken van omkoping in hoger beroep, alleen tik op de vingers voor ‘lekken’
  • 18-06-2024 13:39 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (1)

    De bekende AKU-fontein aan het Willemsplein in het centrum van Arnhem ligt dinsdag half open. Mannen met oranje hesjes staan middenin het monument. Wat is er aan de hand? Het antwoord heeft alles te maken met een renovatie van miljoenen euro’s die later dit jaar moet plaatsvinden.

    Lees meer

  • NOS en NPO verlagen tarieven voor uitzenden EK Voetbal op publieke schermen met ruim 75 procent

    21-06-2024 15:57 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (2)

    De NOS en NPO verlagen de tarieven voor EK-uitzendingen. Kroegbazen werden tot nu toe afgeschrikt door de torenhoge licentiekosten, die oplopen tot tienduizenden euro’s per wedstrijd.

    Lees meer

  • Protestante Ruud Stoeten schilderde met woorden bij een katholieke krant en had een heilig vertrouwen in Maria

    21-06-2024 15:54 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (3)

    Ruud Stoeten was journalist in hart en nieren en schreef ruim 35 jaar voor De Gelderlander met veel liefde over de stad, maar met nog groter enthousiasme over de streek: Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal. En hoewel hij persoonlijk flink wat op zijn bordje kreeg, bleef hij voor anderen altijd een luisterend oor houden.

    Lees meer

  • Eiffeltoren duikt op langs de Waal in Nijmegen, een stunt voor Bennie Solo’s nieuwe zomersingle

    21-06-2024 15:38 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (4)

    Een ‘Eiffeltoren’ op het Nijmeegse stadseiland Veur-Lent, wat doet die daar nou? Het is wat menig wandelaar en voorbijganger zich maandagavond afvroeg. Nu is het duidelijk: de mysterieuze miniatuurtoren stond er vanwege de nieuwe zomersingle van zanger en entertainer Bennie Solo.

    Lees meer

  • Advertentie

  • Doodzieke voetbaltrainer Patrick (50) neemt afscheid van spelers: ‘Bedankt jongens, geniet van elke dag’

    21-06-2024 15:30 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (5)

    In tranen nam de doodzieke Patrick de Ruijter (50) afscheid van zijn voetbalvrienden. Daarmee ging voor de voetbaltrainer een wens in vervulling . ,,Bedankt voor het plezier dat jullie mij hebben gegeven.’’

    Lees meer

  • Wie o wie is de beste Arnhemse voetballer aller tijden? Misschien moeten we daar eens een verkiezing aan wijden

    21-06-2024 15:25 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (6)

    Deze voetballers uit Arnhem stonden ooit op het EK voetbal! Ik klikte op de titel van een Indebuurt-artikel. Ik wist al dat er tijdens een EK nooit een Arnhemmer in Oranje had gestaan.

    Lees meer

  • ‘We moeten niet wéér een generatie wegjagen’: in dit dorp staat de ‘stille meerderheid’ op vóór woningbouwplannen

    21-06-2024 15:24 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (7)

    Na jaren gesteggel heeft een groep jongeren in Balgoij het bijna voor elkaar: een eigen huis, op eigen grond. Zelf gebouwd. Op een belangrijk moment komt er nu nog steun van een groep dorpsbewoners die zich lang stil hielden. „We moeten niet wéér een generatie wegjagen.”

    Lees meer

  • In dit dorp strijdt de ‘bezorgde burger’ juist vóór woningbouwplannen: ‘Als basisschool verdwijnt is dat killing’

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (8)

    Na jaren gesteggel heeft een groep jongeren in Balgoij het bijna voor elkaar: een eigen huis, op eigen grond. Zelf gebouwd. Op een belangrijk moment komt er nu nog steun van een groep dorpsbewoners die zich lang stil hielden. „We moeten niet wéér een generatie wegjagen.”

    Lees meer

  • Advertentie

  • 15-jarige jongen op pad met explosief materiaal: treinverkeer stil gelegd

    21-06-2024 15:11 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (9)

    Een 15-jarige jongen uit Enschede is donderdagavond aangehouden bij het station in Doetinchem. De politie kreeg een melding dat de jongeman iets bij zich zou hebben dat kon ontploffen. Daarop werd al het treinverkeer van en naar Doetinchem stilgelegd en het station ontruimd.

    Lees meer

  • Streep door Parijs: olympische droom volleyballers definitief aan diggelen na kansloze nederlaag

    21-06-2024 14:52 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (10)

    De Nederlandse volleyballers zijn na een nederlaag tegen Japan in de Nations League definitief kansloos voor deelname aan de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza verloor in Manilla met 18-25 19-25 20-25 van de nummer 4 van de wereld.

    Lees meer

  • Voor de duidelijkheid: ik vergelijk Marjolein Faber niet met...

    21-06-2024 14:45 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (11)

    Dat Marjolein Faber het tot minister zou schoppen, had ik nooit verwacht. Zo zie je maar hoe ver je het als aanhanger van omvolkingstheorieën kunt schoppen. Dat zeg ik niet, hoor. Ik hoorde het een ander zeggen.

    Lees meer

  • Thibeau aan het Koningsplein in Nijmegen is dicht: dit is er aan de hand

    21-06-2024 14:45 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (12)

    Helaas voor de liefhebbers. Restaurant Thibeau aan het Koningsplein in Nijmegen is sinds vrijdag 21 juni dicht. De zaak opende in september 2021, maar sluit nu definitief de deuren. Waarom? Dat lees je hier.

    Lees meer

  • Witte rook voor Waterschap Rivierenland: Tanja Cuppen wordt nieuwe dijkgraaf

    21-06-2024 14:36 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (13)

    Tanja Cuppen is aangewezen als nieuwe Dijkgraaf voor Waterschap Rivierenland. Als haar voordracht wordt overgenomen, begint het nieuwe gezicht in de waterwereld waarschijnlijk op 1 oktober aan haar baan in Tiel.

    Lees meer

  • Solide start voor Max Verstappen in Spanje: WK-leider nét niet de snelste in eerste training

    21-06-2024 14:31 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (14)

    Max Verstappen is in Spanje prima begonnen aan het tiende F1-weekend van het seizoen. In de eerste vrije training eindigde de Red Bull Racing-coureur als tweede, vlak achter Lando Norris. De McLaren-coureur was met een 1:14.228 twee honderdsten sneller dan Verstappen.

    Lees meer

  • Georgina Verbaan kiest voor leven zonder relatie: ‘Zodat ik zelf even alles uitvind’

    21-06-2024 14:27 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (15)

    Georgina Verbaan is al langere tijd bewust vrijgezel. Dat vertelt de 44-jarige actrice in gesprek met Het Parool. ,,Zodat ik gewoon even zelf alles uitvind.”

    Lees meer

  • Drassige weilanden door vele regenval: Down The Rabbit Hole zet verkoop parkeertickets stop

    21-06-2024 14:16 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (16)

    Het is op dit moment even niet mogelijk om een parkeerticket te kopen voor festival Down The Rabbit Hole. Door de vele regenval van de afgelopen maanden, is de toestand van de weilanden waar normaal gesproken wordt geparkeerd twijfelachtig.

    Lees meer

  • De vader van Arie belandde met zijn auto in het kanaal: ‘Na wéér een fataal ongeluk zeiden we: wéér die weg’

    21-06-2024 14:10 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (17)

    De vader van Arie van de Kamp verongelukte in 1993 op de kanaalroute tussen Dieren en Apeldoorn. 31 jaar later is er niets gebeurd om de weg veiliger te maken. ,,Wéér die weg”, zeiden Van de Kamp en zijn vrouw tegen elkaar, na wéér een fataal ongeval op de omstreden weg.

    Lees meer

  • Nederlander (25) rookt vape in Transavia-toestel en wordt in Griekenland opgepakt: ‘Dit zie je niet vaak’

    21-06-2024 14:05 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (18)

    Op het vliegveld van Kos is een Nederlandse toerist gearresteerd nadat hij tijdens een Transavia-vlucht betrapt werd op het roken van een elektronische sigaret. Het incident vond plaats tijdens de vlucht naar het Griekse eiland, bevestigt een woordvoerder van Transavia tegen deze site.

    Lees meer

  • Komst van Taylor Swift in Londen wordt gevierd: militaire band brengt hit van zangeres ten gehore

    21-06-2024 14:03 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (19)

    Dat de Britse fans van Taylor Swift uitkijken naar haar shows in het Verenigd Koninkrijk moge duidelijk zijn, maar ook de royals zijn blij met het bezoek van de superster. Vrijdagmiddag werd de komst van de zangeres gevierd op Buckingham Palace, waar de militaire band haar megahit Shake it off ten gehore bracht. Dat is te zien op beelden die het Britse hof deelt.

    Lees meer

  • Ik, jong en onvervaard, durfde die uitdaging wel aan, vooral omdat hij zestig gulden per lesuur bood

    21-06-2024 14:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (20)

    Mijn onderwijscarrière begon in 1985 aan de MEAO in Arnhem. Bijna afgestudeerd gaf ik les in wiskunde en statistiek. Het verdiende goed voor een student, zeven uur op donderdag en zes uur op vrijdag.

    Lees meer

  • Rutte zwaait ‘met weemoed en emotie’ af bij zijn laatste ministerraad: ‘Ik heb alles gegeven’

    21-06-2024 13:59 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (21)

    Na bijna veertien jaar zit demissionair minister-president Mark Rutte vandaag zijn laatste ministerraad voor. Met kabinet-Schoof in de startblokken zit het er voor de langstzittende premier ooit bijna op. ‘Vervuld met weemoed en emotie’ neemt hij afscheid.

    Lees meer

  • Publiek niet welkom op Posbank tijdens NK wielrennen: hier moet je wél zijn tijdens dit kampioenschap

    21-06-2024 13:57 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (22)

    Zo'n 50.000 tot 100.000 bezoekers verwacht de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie tijdens het ‘meest groene en duurzame NK wielrennen ooit’, zondag in Arnhem en omgeving. Gemiddeld zeven keer beklimmen de renners de Posbank. Maar let op: publiek is daar niet welkom. Hoe zit dat? En waar wel?

    Lees meer

  • Voor de beste televisie uit de test heb je niet eens een afstandsbediening nodig

    21-06-2024 13:15 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (23)

    Kijk je toch niet meer heel prettig naar de EK-wedstrijden op je huidige televisie? Ontdek hoe formaat en kijkafstand elkaar beïnvloeden en welke televisie volgens de Consumentenbond als beste uit de test komt.

    Lees meer

  • Op zoek naar de beste EK-beleving: 62 tv’s getest, dit is de beste

    21-06-2024 13:15 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (24)

    Kijk je toch niet meer heel prettig naar de EK-wedstrijden op je huidige televisie? Ontdek hoe formaat en kijkafstand elkaar beïnvloeden en welke televisie volgens de Consumentenbond als beste uit de test komt.

    Lees meer

  • Crowdfundingsactie voor visboer die na operatie wakker werd met dwarslaesie loopt storm: ‘Ik ben sprakeloos’

    21-06-2024 13:15 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (25)

    Ruud Smit (64) liep in april een gedeeltelijke dwarslaesie op na een operatie die juist bedoeld was om zijn aorta weer goed te laten functioneren. De Ondernemersvereniging Oosterbeek startte na een publicatie in De Gelderlander een crowdfundingsactie en die loopt storm: er werd in twee dagen tijd al meer dan 7500 euro opgehaald.

    Lees meer

  • Vrachtwagen geladen met stenen rijdt van dijk in Aalst: ravage op de weg

    21-06-2024 13:14 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (26)

    AALST - Op de Maasdijk in Aalst is vrijdagochtend een vrachtwagen van de dijk gereden. Het voertuig was geladen met allerlei stenen. De chauffeur en de bijrijder raakten wonderwel ongedeerd.

    Lees meer

  • Boer Frank (31) baalt van opmars giftig kruid: ‘Wil niet dat mijn koeien ziek worden’

    21-06-2024 13:02 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (27)

    Melkveehouder Frank van den Brink uit Aerdt is helemaal klaar met het giftige jakobskruiskruid. Het plantje verspreidt zich snel en het staat ook op de grond waar de koeien van Van den Brink grazen. Die kunnen daar heel ziek van worden. ,,Bijhouden is het toverwoord.”

    Lees meer

  • Richard de Mos hoort zo dadelijk oordeel in Haagse corruptiezaak, 5,5 jaar na de start van het onderzoek

    21-06-2024 13:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (28)

    De oud-wethouder van Den Haag Richard de Mos (48) en zes medeverdachten horen vrijdag 5,5 jaar na de start van het onderzoek of ze ook in hoger beroep vrijuit gaan. De politici en ondernemers worden verdacht van corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim. Vorig jaar werden ze vrijgesproken, het OM ging in hoger beroep. Bekijk de uitspraak van het Hof live mee via de video.

    Lees meer

  • Richard de Mos en co vrijgesproken van omkoping in hoger beroep, wel veroordeling voor ‘lekken’

    21-06-2024 13:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (29)

    De oud-wethouder van Den Haag Richard de Mos (48) en zes medeverdachten worden vrijgesproken van omkoping, de kern van hun corruptiezaak. Wel maakten de politici zich schuldig aan ‘schending van het ambtsgeheim', lekken. Dat oordeelt het Gerechtshof vrijdagmiddag in hoger beroep van de corruptiezaak, 5,5 jaar na de start van het onderzoek. Vorig jaar werden alle verdachten ook al vrijgesproken, het OM ging in hoger beroep. Bekijk de uitspraak van het Hof live mee via de video.

    Lees meer

  • Richard de Mos en co vrijgesproken van omkoping in hoger beroep, alleen tik op de vingers voor ‘lekken’

    21-06-2024 13:00 via gelderlander.nl

    Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (30)

    Oud-wethouder van Den Haag Richard de Mos (48) en zes medeverdachten worden vrijgesproken van omkoping, de kern van hun corruptiezaak. Wel maakten de politici zich schuldig aan ‘schending van het ambtsgeheim’, ofwel lekken. Maar een straf krijgen de politici daarvoor niet. Dat oordeelt het Gerechtshof vrijdagmiddag in hoger beroep van de corruptiezaak, 5,5 jaar na de start van het onderzoek. Vorig jaar werden alle verdachten ook al vrijgesproken, dit oordeel is opnieuw een tik op de

    Lees meer

  • Losse panelen en mannen met oranje hesjes: dit is waarom de AKU-fontein even openligt - Gelderland nieuws - NewsLocker (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Edmund Hettinger DC

    Last Updated:

    Views: 6258

    Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

    Reviews: 89% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Edmund Hettinger DC

    Birthday: 1994-08-17

    Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

    Phone: +8524399971620

    Job: Central Manufacturing Supervisor

    Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

    Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.