Güzel oyuncu Sedef Avcı’nın biyografisi: Kimdir, kaç yaşında? Evli mi? İnstagram adresi ne? - Mavi Kadın (2024)

Sedef Avcı 2007 yılında Kıvanç Tatlıtuğ ile Menekşe ile Halil dizisinde başrolü paylaştı. Ünlü isim bu diziyle geniş kitlelerce tanındı

Sedef Avcı Türk dizi, film ve tiyatro oyuncusudur. 22 Ocak 1982 tarihinde İstanbul’da doğdu. 1997 Elite Model Look 1.sidir. Oyunculuk kariyerine ‘Böyle mi Olacaktı’ dizisi ile başladı. Menekşe ile Halil, Yaprak Dökümü, Ezel, Payitaht Abdülhamid gibi çok izlenen dizilerde rol aldı. Sedef Avcı kendisi gibi oyuncu olan Kıvanç Kasabalı ile evlidir ve Can isminde 1 çocuğu vardır.

SEDEF AVCI’NIN BİYOGRAFİSİ

Adı: Sedef Avcı

Doğum Tarihi: 22 Ocak 1982

Doğum Yeri: İstanbul

Boyu: 1.75

Kilosu: 57

Burcu: Kova

Göz Rengi: Kahverengi

Saç Rengi: Kestane

Medeni Durumu: Evli

Annesi: İnci Avcı

Babası: Babür Avcı

Eşi: Kıvanç Kasabalı

Instagram Hesabı: @sedefavci_

Not: İnternet sitelerinde Sedef Avcı’nın boyunun 1.79 olduğu bilgisi geçmektedir. Ancak diğer oyuncularla yan yana geldiğinde Avcı’nın söylendiği kadar uzun olmadığını 1.73-1.75 civarı olduğunu görebiliriz.

Güzel oyuncu Sedef Avcı’nın biyografisi: Kimdir, kaç yaşında? Evli mi? İnstagram adresi ne? - Mavi Kadın (1)

SEDEF AVCI KİMDİR?

Sedef Avcı, 22 Ocak 1982’de İstanbul’da doğdu. Annesi İnci Avcı ve babası Babür Avcı’dır. Sedef Avcı, 4 yaşındayken bale yapmaya başladı, baleye 12 yaşına kadar devam etti.

Avcı, 1997 senesinde Marmara Koleji’nde okuduğu sırada “Elite Model Look Turkey” isimli yarışmaya katılarak birinci oldu. Bu yarışmadan sonra 2001 yılında “Miss Turkey” adlı yarışmada ikinci oldu. 2001 yılında Miss Universe Kainat Güzellik Yarışması'nda Türkiye’yi temsil etti.

Sedef Avcı, 2001’de Kocaeli Üniversites Çalışma Ekonomisi bölümünden mezun oldu. Mezuniyet sonrasında oyunculuk yapmaya karar veren Avcı, “Mahşer-i Cümbüş” topluluğunda oyunculuk dersleri aldı. İpek Bilgin koçluğunda oyunculuk eğitimine devam eden Avcı, New York Actors Studio'dan gelen Anthony Vincent Bova'nın work-shop'larına üç defa katılım sağladı.

Sedef Avcı, oyunculuğa ek olarak Gaye Sökmen Ajansında mankenlik yapmaya başladı.

2007’de Menekşe ile Halil dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaştı. Bu dizi popüler oldu, geniş kitlelerce tanındı.

SEDEF AVCI EVLİ Mİ?

Sedef Avcı, 19 yaşındayken ajansta Kıvanç Kasabalı ile tanıştı, çift 2005 yılında dünya evine girdi. Bu evlilikten “Can Kasabalı” adında bir erkek çocukları vardır.

Güzel oyuncu Sedef Avcı’nın biyografisi: Kimdir, kaç yaşında? Evli mi? İnstagram adresi ne? - Mavi Kadın (2)

SEDEF AVCI’NIN RÖPORTAJINDAN KESİTLER

Kendiniz hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Babam Erzincanlı, anne tarafım Boşnak. İkisi de Ankara’da dünyaya gelmiş. Babam mimar, annem bir dönem mağaza müdürlüğü yaptı. Ben İstanbul’da doğdum. Tek çocuğum. Üniversite sınavlarına girdiğim yıllar ekonomi popüler bir bölümdü. Ben de Kocaeli Üniversitesi’nde çalışma ekonomisi okudum. Ama masa başı işler hiç bana uygun olmadı. Bir yandan modellik yapmaya devam ediyordum. Arada reklamlar oluyordu. Sonra ‘Böyle mi Olacaktı’ dizisi için teklif aldım. Oyunculuk eğitimlerine gittim ve diziler başladı.

15 yaşında Elite Model Look yarışmasına, ardından Miss Turkey’ye katılıyorsunuz. Bu güzelliğinizi tescilleme arzusu muydu yoksa şöhret olma isteği mi?

- İkisi de değil. 15 yaşımda arkadaşım Tuğçe’yle bir dergiye bakarken Duygu Dikmenoğlu’nun fotoğraflarını gördük. Altında da yarışmanın ilanı vardı. Arkadaşımın da ısrarıyla başvurdum. Bu benim için asla bir hedef ya da iddia değildi. O dönem cast ajansı olan Gaye Sökmen’le çalışmaya başladım ve onun da isteğiyle okulumu bırakmadım. Eğitimime devam ettim. Üniversiteyi kazandıktan sonra işe geri dönmek istedim ve piyasada kendimi gösterebileceğim bir nokta olarak gördüğüm Miss Turkey’ye katıldım. ‘Şöhret olmak’ kavramına sahip olan biri değilim. Öyle yaşamıyorum. Ben sadece sevdiği işi yapan biriyim.

Hangi sporu yapıyorsunuz? Yediklerinize de dikkat eder misiniz?

Sadece pilates yapıyorum. Sırtımda skolyozum var. Ağrım oluyor. Zayıflamak için spor yapmıyorum, sadece kendimi daha dinç ve sağlıklı hissetmek için spora gidiyorum. Beslenmeme ise hiç dikkat etmiyorum. Şimdi benden nefret edecekler ama böyle. Niye bilmiyorum ama özellikle doğum yaptıktan sonra metabolizmam daha hızlı çalışmaya başladı. Uzun süreli bir diyet hiç yapmadım ama Can doğmadan önce dikkat ettiğim dönemler oluyordu. Yapı olarak da abur cuburu fazla seven bir tip değilim ama tatlı severim mesela ya da hamburger ve patates kızartması yerim. Sürekli de acıkan biriyim, hemen tansiyonum düşüyor. Düşünce gücüyle kilo veriyorum galiba (gülüyor). Tirodime baktırdım, çok şükür yokmuş bir şey.

Annelik size ne öğretti, neyi değiştirdi sizde?

Klasik olacak ama hayatımdaki öncelikler değişti. Çocuktan önce evlilik flört gibi. Evlilik çocuktan sonra başlıyor gerçek anlamda. Çünkü düzenin değişiyor. Ne kadar kendi hayatına çocuğu adapte etmeye çalışsan da ister istemez sen de onun hayatına adapte oluyorsun. Senin yörüngende ilerlemiyor olaylar. Okulu var, sağlığı var. Önceliklerin değişince sosyal hayatın da değişiyor. Görüştüğün insanlar değişiyor. Çok keyifli ama çok sorumluluk getiren bir durum. Gerçek anlamda tek mesul olduğun kişi evladın oluyor. Bir yere kadar tabii. Şimdi sana muhtaç ama sonra bir gün gelecek, kopup gidecek sonra yine yalnız kalacaksın. Böyle düşününce insan garip hissediyor. Bazen Can gece yanımıza gelmek istiyor, ben de kendi odasında uyusun istiyorum. “Anne sen de odama gel,” diyor. “Sen bir büyü o odayı kilitlemeye çalış, zorla gireceğim,” diye geçiriyorum içimden

Uzun yıllardır süren bir evliliğiniz var. Mutlu evliliğin sırrı sizce ne?

Saygı, güven... Kıskançlık, birbirimizin sınırlarına girmek bizim ilişkimizde olan bir şey değil.

Her çiftin formülü farklıdır, eminim. İlişki bir denk gelme meselesi. Biriyle tanışıyorsun. Sonra aşık oluyorsun. O aşk sevgiye dönüşüyor. O sevgi zaman içinde artıyor, azalıyor. Mütemadiyen aynı düzeyde kalma olasılığı yok.Evli kaldığım süre düşünün benim ömrümün yarısı. Bunu dengede tutmak her zaman kolay değil. Hiç tartışmıyoruz diyemem. Birbirinin alanına saygı duydukça sevgi de yaşıyor. Uzun ömürlü oluyor ilişki.

Çok sakin bir insan gibi görünüyorsunuz uzaktan bakıldığında. Sizi ne sinirlendirir?

Sakin biriyim elbette. Ancak işime ve düzene önem veriyorum. Karşımdaki kişilerin de aynı şekilde özverili olmasını, titiz davranmasını bekliyorum. Herkesin görevini gereği gibi yapmadığı durumlarda sinirleniyorum. Eskiden daha zor sinirleniyordum. Daha çekingendim. Ayıp olmasın diye susuyordum. Tahammül sınırım artık iyice aşağıya indi.

Güzel oyuncu Sedef Avcı’nın biyografisi: Kimdir, kaç yaşında? Evli mi? İnstagram adresi ne? - Mavi Kadın (3)

SEDEF AVCI’NIN OYNADIĞI DİZİ VE FİLMLER NELERDİR?

  • 1997 - Böyle mi Olacaktı
  • 2005 - Yanık Koza
  • 2007 - Hayattan Korkma (sinema)
  • 2007 - Menekşe ile Halil
  • 2007, 2009 - Yaprak Dökümü
  • 2009-2010 - Ezel
  • 2009 - Romantik Komedi (sinema)
  • 2010 - Umut Yolcuları
  • 2010 - Arka Sokaklar
  • 2011 - Mazi Kalbimde Yaradır
  • 2012 - Esir Şehrin Gözyaşları - Bir Ferhat ile Şirin Hikayesi
  • 2013 - Romantik Komedi 2 (sinema)
Güzel oyuncu Sedef Avcı’nın biyografisi: Kimdir, kaç yaşında? Evli mi? İnstagram adresi ne? - Mavi Kadın (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5623

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.